Opdracht 3 (iThoughts HD)

Opdrachtomschrijving aan de studenten:

Inleiding:
Bewust en onbewust ontmoet je bijna elke dag nieuwe mensen. Op school, in de stad, via je vrienden (fysiek) maar vooral ook online (digitaal). Een groep van deze mensen vormen jouw professionele netwerk. Vaak ken je deze mensen helemaal niet zo goed, vergeet je ze snel, ben je een visitekaartje kwijt of heb je iemand misschien nog nooit gezien. Onder professioneel netwerk versta ik mensen die jij kunt inzetten (of ingezet hebt!) bij het uitvoeren van een opdracht of project. Mensen die deel uit kunnen maken bij het volbrengen van één van jouw gewenste doelen. Met deze opdracht is het de bedoeling dat je jouw netwerk in kaart brengt. Je zult hier op een later moment profijt van hebben.

De opdracht:
Breng aan de hand van een mindmap in beeld welke contacten in jouw werkveld van waarde (kunnen) zijn (of zijn geweest) en wat zijn/haar expertise is. Denk aan individuen, instanties of bedrijven waar je in het verleden mee hebt samengewerkt. Deze personen hoeven niet per sé in het ‘professionele’ circuit actief te zijn. Een docent(!), familielid of misschien je buurman met bepaalde kennis over een voor jou interessant thema kan bijvoorbeeld ook een belangrijke pion in jouw mindmap spelen. Ze zijn dichterbij dan je denkt. Begin je mindmap hiermee en breid deze dan uit.

TIP: docenten beschikken altijd over een groot netwerk waar je veel gebruik van zou kunnen maken. Hiervoor moet je alleen zelf eerst graven naar het verleden van de docent. Wat is haar/zijn haar expertise? Wat zijn de behaalde highlights van de docent in het verleden? Welke personen in welke situaties zou jouw docent inzetten? Een goede manier om dit te doen is om jouw docent te interviewen. Dit levert je veel op. Google voor de grap alleen maar eens ééns van jouw docenten. Doe dit echter wel met de naam tussen “aanhalingstekens” om de zoekopdracht te verfijnen.

Dit is één van de uitkomsten van een student. De naam is gecensureerd i.v.m. privacyredenen:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: