iFontys is, zoals de naam al doet vermoeden, een initiatief van Fontys. Bij verschillende Fontys onderwijsinstellingen kregen tien studenten de kans om een iPad uit te proberen in het onderwijs (en natuurlijk ook in hun persoonlijke leven). Deze studenten kregen de opdracht om het apparaat zo veel mogelijk te gebruiken. Er werd aan ze gevraagd om aan te geven wat er wel, maar ook wat er niet fijn is aan het werken met de iPad en belangrijker: wat de verbeterpunten zijn.

Verzameling van informatie

Op de website www.ifontys.nl vind je een verzameling van informatie over het project. Het is een verzamelplaats van de verschillende blogs, geschreven door deelnemende studenten. Er worden belangrijke apps aangeraden die bruikbaar zijn in het onderwijs, maar ook apps die gewoon leuk zijn om mee te spelen. Daarnaast is op die website het iFontys magazine te bekijken, kan je het nieuws in de gaten houden omtrent dit onderwerp en kan je reageren op de verschillende artikelen.

Twitter

Natuurlijk wordt er ook volop getwitterd in het kader van #iFontys. De laatste tweets vind je op www.ifontys.nl, maar wil je écht op de hoogte blijven? Houd dan vooral de @ifontys en @ifontysmagazine tweets op twitter in de gaten!

Advertisements